Жури

Членове на журито са трима световни авторитети и лидери на мнение в световната дентална медицина. Журирането се извършва чрез анонимно разглеждане на кандидатурите онлайн и последващ анонимен вот от страна на журито.

Д-Р ФРАНЧЕСКО МИНТРОНЕ, ИТАЛИЯ, започва кариерата си като зъботехник и керамист на фиксирани протезни конструкции. Получава денталното си образование в Университета в Модена, след което специализира протетика и имплантология. Той е преподавател и председател на програмата по естетика и имплантология за Европа, Китай и Австралия на gIDE/UCLA. Автор е на статии в редица научни издания и е лектор на международни научни събития по темите на имплантологията и естественото съзъбие.

В момента управлява частна практика в Модена, специализирана в естетичната и протетичната рехабилитация на съзъбието.
 


Д-Р СТАВРОС ПЕЛЕКАНОС, ГЪРЦИЯ
, е асистент-професор във Факултета по дентална медицина в Атинския университет и член на факултета на Световния институт за дентално образование в Лос Анджелис, Калифорния. В момента управлява частна практика в Атина, специализираща в протетиката, имплантологията и естетичната дентална медицина. Д-р Пелеканос изнася лекции в цял свят и води практически курсове по имплантология, естетика и възстановителни процедури, също така публикува статии в реномирани международни журнали и други научни издания.
Д-Р РАФИ РОМАНО, ИЗРАЕЛ, е специалист по ортодонтия и зъбно-лицева ортопедия, завършил Факултета по дентална медицина в Еврейския университет, Адаса, Йерусалим. Ръководи частна практика в Тел Авив, специализираща в ортодонтията с фокус върху лечението на възрастни и естетичната ортодонтия. Д-р Романо е член на редакторския борд на International Journal of Esthetic Dentistry.

Д-р Романо е редактор на пет книги за денталната медицина: Lingual Orthodontics, (Decker, 1998), The Art of the Smile (Quintessence, 2005), The Art of Treatment Planning (Quintessence 2009), Lingual & Esthetic Orthodontics, (Quintessence 2011) and The Art of Detailing, (Quintessence, 2013). Бивш главен редактор на Orthodontics: The Art and Practice of Dentofacial Enhancement, Quintessence publishing (formerly, World Journal of Orthodontics – WJO) и бивш редактор на Journal of the Israeli Orthodontic Society,

Той изнася лекции в цял свят по естетична ортодонтия и мултидисциплинарно ортодонтско лечение на възрастни пациенти и ръководи курсове по лингвална ортодонтия в цял свят.

Той е активен член на Европейската академия по естетична дентална медицина EAED, Американската асоциация по ортодонтия ААО и Световната федерация по ортодонтия WFO.
Научен председател на деветото издание на Sofia Dental Meeting.