ИСТОРИЯ

 

Националният конкурс "Усмивка на годината" е създаден през 2007 г. от българското издание на международната дентална медия - в-к „Дентал Трибюн”.

В конкурса взимат участие специалисти от различни сфери на денталната медицина, които съгласно регламента се състезават в осем категории: Комплексно естетично възстановяване, Керамични възстановявания, Композитни възстановявания, Розова естетика, Ортодонтски случай, Имплантологичен случай и Студентски клиничен случай. Към регламента на конкурса през 2019 г. е учредена нова категория: Ортодонтски случай с алайнери.

Целта на конкурса е да бъдат отличени професионалните постижения на българските лекари по дентална медицина, които работят в областта на денталната естетика, както и да се фокусира общественото внимание към качеството и нивото на предлаганите дентални услуги в България.

Жури, съставено от световноизвестни авторитети в сфертата на денталната медицина определя победителите във всяка от категориите чрез анонимен вот, който се осъществява онлайн.

Всички наградени дентални специалисти получават дизайнерски статуетки и множество материални и образователни награди, осигурени от партньорите на проявата.

През 2020 г. предстои тринадесетото издание на конкурса.

 

В-к „Дентал Трибюн” е най-влиятелното специализирано издание за дентална медицина в България и Македония. Вестникът е част от международната медийна група DTI - германски издател с 23 издания на 19 езика, разпространявани в над 90 страни.