студентски клиничен случай

 

Общи условия

Поредното издание на „Усмивка на годината“ ще излъчи победител в категория „Най-добър студентски клиничен случай“. Студентите по дентална медицина от трите факултета в страната могат да участват с клиничен случай в категория по избор. Поради естеството на студентската практика очакваме случаи предимно от категориите:

  • „Композитни възстановявания“;

  • „Комплексно естетично възстановяване“.

С тази награда бихме искали да мотивираме младите бъдещи зъболекари, да ги окуражим и да подкрепим тех- ния ентусиазъм за работа.


Изисквания

Изискванията към участниците в категория „Студентски клиничен случай“ са същите като в съответните описани категории, с известен толеранс към фотодокументацията. Онагледяването на клиничния случай при всички положения трябва да включва подробни снимки „преди“ лечението, избрани етапи „по време“ на извършваните манипулации и изгледи „след“ лечението. Изискванията за необходимите снимки също са описани в съответните категории. Тази категория цели да стимулира развитието на най-младите в денталната професия. Освен високо престижната морална награда, изразена чрез връчването на специалната статуетка, победителят ще получи и дентални материали от спонсориращите търговски компании.